Bartjes Creoolse vissaus

bartjes creoolse vissaus

Mijn versie van deze heerlijke vissaus, met wat groenten en heerlijke kruiden.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 (rode) ui in dunne ringetjes gesneden

Tijm + rozemarijn

100 gr kersttomaatjes in kleine blokjes (of 2 grote tomaten)

1 teen knoflook geplet

1 rode paprika in kleine blokjes

25 gram ongezouten roomboter

1 theelepel (kruiden) azijn

1 theelepel citroensap

3 eetlepels tomatenpuree (tube)

250 ml kippenbouillon

Peper / zoutarm bouillonpoeder (of zout)

Scheutje worcestersaus

2 laurierblaadjes

1 grote tak basilicum

Verse (of gedroogde) kruiden o.a (Chinese) bieslook, dille, peterselie, oregano, basilicm.

1 eetl. Maizena opgelost in wat koud water. (Eventueel)

Bereidingswijze:

Doe de roomboter in een ruime pan en laat deze warm worden. Voeg dan eerst de ui-ringen toe en bak deze mooi glazig. Bestrooi met wat tijm en rozemarijn. Voeg nu de paprikablokjes en de geplette knoflook toe. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe met wat van de gesnipperde tuinkruiden, roer alles goed door.

Voeg nu de tomatenpuree toe en laat deze even mee ontzuren daarna kunnen het citroensap en de azijn erbij. Breng het mengsel op smaak met peper en zoutarm bouillonpoeder (of zout).

Schenk de kippenbouillon toe. Voeg nu eventueel nog wat meer verse kruiden toe, de laurierblaadjes met de tak basilicum en ook een scheutje worcestersaus. Roer alles goed door elkaar . Breng de saus aan de kook en zet het vuur daarna op een lager pitje.

Laat de saus zachtjes een half uurtje pruttelen en voeg op het laatst eventueel 1 eetl. Maizena toe opgelost in wat koud water . Schenk de saus over een mooi stuk vis en doe de rest in een sauskom.

Tip van Bartje: De saus laat zich prima invriezen. Gebruik alle tuinkruiden of maak een keuze. voeg eventueel 1 theel. sambal bij, als je de saus wat meer pit wilt geven.

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s