Liempde – Schutskuil (forel) – Liempde (±16Km)

IMG_0082 Bij de pauze, lekker genieten van een heerlijke vers gebakken forel. (aanrader) Voor meer foto’s van de route Klik op de link:
https://www.facebook.com/albert.bressers/media_set?set=a.591755521292978&type=3

Mooie wandeling vanaf Liempde, door landgoed Velder en landgoed Heerenbeek naar de Schutskuil  (Lunchtip, een lekkere vers gebakken forel) en via het mooie bospad weer terug over landgoed Velder, nog even door natuurgebied de Prangen terug naar Liempde.

1 Vertrek bij cafe het Wapen van Liempde, met rug voor het cafe staande gaan we R-af (oude dijk). We lopen tot voorbij huisnr:23 en gaan daar L-af de populierenlaan in, (onverhard pad) loop nu als maar R-door, ga ook op de kruising R-door, aan het einde van het onverharde pad R-door de klinkerweg volgen en einde populierenlaan R-af gaan. Negeer de wegen van Rechts en neem het tweede zandpad Links genaamd Vrilkhovenskerkpad. Loop dit pad helemaal uit en ga aan het einde R-af stukje langs de A2. Let Op: ga voor de blauwe afrastering van de fietstunnel R-af het graspad in, einde graspad L-af de fietstunnel onder de A2 inwandelen, uit de fietstunnel komende lopen we nu in buurtschap Vrilkhoven.

2 Einde weg R-af Vrilkhovense weg volgen. Negeer alle zijwegen en einde Vrilkhovense weg de oude rijksweg oversteken. R-door de Lage Voortse weg inwandelen en Let op ca: 75 meter voorbij Hnr:4 aan de rechterkant staan 4 berkenboompjes aan de linkerkant staat een bord van Boomkwekerij De Jong van Laarhoven, voorbij de sloot en voor de bomen L-af het zandpad in gaan, dit pad gaat over in een graspad. Einde pad R-af (asfaltweg) Op splitsing met bord doodlopende weg L-af gaan tegenover Hnr:12. Einde Hoekstraat R-af negeer de splitsing en loop R-door. Bij Lp met fietsbordje 39 R-af over de de stoep het fietstunneltje ingaan en voorbij het fietstunneltje weg oversteken en L-af gaan(FR:18) Bij scherpe bocht R-af. Landgoed Velderen ingaan.

3 Loop door de mooie eikenlaan langs het landgoed maar Let OP: voorbij Hnr:19 L-af gaan. Negeer alle zijwegen en loop als maar R-door, weg gaat over in een zandpad. Na de eiken gaan het over in een mooi nog steeds brede Beukenlaan. Na de Beukenlaan, volg de bocht naar Rechts (Paaltje met Nr:DP0KB199) hier gaat het pad over in een graspad. Negeer nog steeds alle zijwegen en blijf het graspad volgen. (het wijst zichzelf de zijpaden zijn rustgebieden) Het pad komt uit bij het bankje op de negen dreven het Wijdevennebanske. Ga hier L-af en volg nu de hoofdpad naar de slagboom net voorbij de ruïne van een oude boerderij, hier ook weer gewoon R-door tussen de slagboom door naar kasteel Heerenbeek wandelen. Tegen over de kasteelpoort R-af (FR:18) brede laan in, deze helemaal uitwandelen en einde pad R-af (FR:48) blijf deze weg volgen, ook langs het viswater tot aan Herberg de Schutskuil. Hier is een mogelijk om te pauzeren.

4 Na de pauze beginnen we aan de mooie terugweg, Tegenover de uitgang van het terras de weg oversteken en het bospaadje ingaan bij bordje Heerenbeek, na het bordje meteen R-af het bos in. Dit pad als maar blijven volgen, alle zijpaden negeren, (gele pijltjes volgen) Na enige tijd komen we weer uit bij de slagboom en nu gaan we L-af weer de laan in.

5 Weer terug bij de zitbank bij de negen dreven Let Op: nemen we het 3e pad L-af. Negeer alle zijwegen en blijf gewoon dit pad volgen. Voorbij bordje Velderse Allee, weg naar Rechts vervolgen en zijwegen negeren. Voorbij het PNEM (stroom) huisje L-af gaan (Langs de 3 brievenbussen) Loop nu wederom langs landgoed Velder en ga aan het einde van de weg weer door het fietstunneltje onder het spoor door. Ga nu op de eerste de splitsing met zitbank R-af het Hollands diep in. Negeer wederom alle zijwegen en aan het einde van de weg L-aanhouden de weg loopt omhoog.

6 Einde weg R-af gaan en de A2 oversteken, blijf nu even R-door lopen tot Lpnr:33 ga hier voorbij het bosje L-af het graspad in. Bordje Wandelen in Oost-Brabant. Volg het pad met bocht naar Rechts (langs houten hekwerk) blijf het pad nu gewoon volgen met de bochten mee. Einde pad voorbij de dwarsbalk R-f (asfaltweg) In bocht waar de weg overgaat in een klinkerweg bij Lpnr:2 L-af het zandpad ingaan en op splitsing met MbR: R-af gaan. Einde pad R-af loop nu alsmaar R-door tot aan perkje hou hier L-aan en ga op de splitsing R-door de Parkstraat in. Einde parkstraat L-af en loop nu R-door terug naar café het Wapen van Liempde Eindpunt van deze wandeling.

Verklaring van de tekens: 

R-af = Rechtsaf

L-af = Linksaf

R-door = Rechtdoor

FR = Fietsknooppunt Route

LPNR = Lantaarpaalnummer

MTBR = Moutainbike-Route

Wknp = Wandelknooppunt

Wandelgroetjes Albert bressers

Reactie of verbeteringen route sturen naar

albertje56@gmail.co

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s