Geflambeerde paddenstoelensaus,

bartjes geflambeerde champignonsaus

Benodigdheden voor 4 personen:

1 bouillonblokje (paddenstoelen of runds)

1 flesje kookroom / 3 dl. kokend water / 1 dl. whisky

2 tenen knoflook geplet / 2 sjalotjes fijn gesnipperd

2 bakjes gemengde bospaddenstoelen / 15 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood

Rozemarijn / tijm / oregano / Worchestersaus / bouillonpoeder

Olijfolie / peper uit de molen / 50 gr (vloeibare) boter / 50 gr bloem

Bereidingswijze:

Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom en giet er 3 deciliter kokend water over. Laat weken. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en scheur, snij ze in stukken. Smelt (vloeibare) boter in de pan en bak de paddenstoelen krachtig aan. Kruid ze met een scheutje worcestersaus, rozemarijn, tijm, wat (zout) armbouillonpoeder en peper Snipper de sjalotjes fijn en plet de knoflook en voeg beide toe bij de paddenstoelen. Bak alles even goed door. Giet nu de Whisky over de paddenstoelen en steek aan met een lucifer (afzuigkap even afzetten)

IMG_1545

Flambeer de paddenstoelen. Giet ondertussen de gedroogde paddenstoelen door een zeef en vang het vocht op. Als de whisky bijna uitgebrand zijn voeg dan het nat van de gedroogde paddenstoelen toe en ook de kookroom samen met het bouillonblokje. Meng de bloem met de boter en kneed er een bol van, verdeel deze in stukjes en voeg zoveel als nodig is toe aan de saus. Laat deze zachtjes wat inkoken. Neem de pan saus van het vuur en zet ook deze op tafel,

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s