Bartjes Tonijnsteaks met panda rijst en salade

bartjes tonijn met kerriesaus

Een heerlijk en een gemakkelijk bordje eten.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 verpakking Tonijnsteaks (Aldi)

8 grote garnalen

1x Bartjes kerriesaus (zie rubriek saus)

Boter/olie

100 gram panda rijst

Half bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Zakje gemende sla

Wat trostomaatjes

Stukje komkommer

Nootjes of pijnboompitjes.

Bereidingswijze:

Breng ruim water aan de kook en schud de rijst in het kokende water. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 minuten koken, giet de rijst voorzichtig af, voeg de lente-ui ringetjes toe en laat met de deksel op de pan 10 minuten droog stomen. Maak ondertussen de garnalen schoon, Snij de tomaatjes en komkommer in stukjes en doe samen met de sla in een schaal. Bestrooi met nootjes of (Gebrande) pijnboompitjes, dresseer eventueel met wat lekkere olijfolie. Maak de kerrie saus en wanneer deze klaar is voeg dan de garnalen toe en laat ze garen in de saus. Bak de laatste 2 minuten de tonijnsteaks op hoog vuur in wat boter/olie. 1 minuut per kant. Schep de rijst op het bord. Leg er de tonijnsteaks langs en de garnalen erboven op. Schep er wat van de saus bij en leg ook wat salade op het bord, versier eventueel met wat zwarte sesamzaadjes.

(Bron:bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s