Bartjes alles uit de tuin salade

Bartjes alles uit de tuinsalade

Een salade die ik graag mag maken als de eerste boontjes zich melden in de groentetuin en de peultjes ook nog aanwezig zijn, super lekker allemaal.

Ingrediënten voor 4 personen:

Handvol walnoten fijn gesneden

250 gram sperzieboontjes getopt en gehalveerd

1 bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden

250 gram peultjes geringd

Fijn gesneden verse tuinkruiden zoals peterselie/bieslook/kervel

(Chinese) bieslook, in ringetjes gesneden

1 klein teentje knoflook, gepelt

4 eetl. goede kwaliteit olijfolie

2 eetl. kruidenazijn

(zout) armbouillonpoeder / grof gemalen peper

1 theel. Grove mosterd

½ theel. Franse mosterd

Kneepje honing

Bereidingswijze:

Hak de walnoten grof en zet even apart.

Breng in een grote pan ruim water met 1 theel. (zout) armbouillonpoeder aan de kook. Blancheer de haricots verts 10 minuten. Schep ze met een schuim-spaan in een vergiet en spoel ze af met koud water zodat ze niet verder garen. Blancheer de peultjes in het zelfde water, breng weer aan de kook en blancheer voor ca. 5 minuten en spoel deze ook af met koud water. Laat beiden uitlekken in het vergiet.

Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, bieslook, knoflook, (zout) armbouillonpoeder en wat versgemalen peper.

Vermeng alle ingrediënten voor de salade losjes in een schaal en voeg de dressing toe, roer goed door zodat alles met de dressing in aanraking komt. Tot slot bestrooien met de lente-uitjes, en de verse tuinkruiden.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s