Bartjes Gourgette/tomatensaus.

Bartjes courgette tomatensaus 

Benodigdheden voor 2 personen:

Wat (vloeibare) boter

1 blik tomatenblokjes

1 eetl. Tomatenpuree (tube)

1 ui

1 (gele) courgette

1 teentje knoflook

1 theel. Sambal oelek

Wat tijm

(zout) armbouillonpoeder

Scheutje worcestersaus

Wat verse bieslook, of oregano, basilicum, peterselie, kervel enz.. 

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn en plet de knoflook ook zo fijn mogelijk. Snij de courgette in mooie blokjes. Maak wat boter warm in de pan en voeg de uisnippers toe, breng op smaak met wat tijm en (zout) armbouillonpoeder. Bak de uisnippers mooi glazig en voeg op het laatst de geplette knoflook toe. Bak deze even mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat deze even mee garen. Dan kunnen de tomatenblokjes erbij, spoel het blikje uit met een klein beetje water en voeg dit ook toe. Breng op smaak met de sambal en worcestersaus. Voeg de courgetteblokjes toe en laat de saus rustig ca:20 minuten pruttelen. Bestrooi op het laatst met een van de verse tuinkruiden.

Tip van Bartje:

Heerlijke saus voorbij een visschotel, als vegetarische saus voorbij de pasta. Voeg voor een pasta saus eventueel wat gehaktballetjes of stukjes kip toe. Laat deze dan meegaren in de saus.

(Bron:Bartjesrecepten.nl)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s