Bartjes Griekse pasta (orzo)met garnalen in tomaten-roomsaus

Bartjes orzo

Heerlijke Griekse pasta schotel met een romige tomatensaus met gamba’s aangevuld met nog wat schijfjes komkommer, wat sla uit eigen tuin en wat kleine tomaatjes.  

Ingrediënten voor 2 personen:

150 gr orzo. Griekse pasta

1 blik gepelde tomaten

20 grote gamba’s gepeld en darmkanaal verwijderd

2 teentjes knoflook geplet

1 rode ui fijngesnipperd

1 flesje kookroom

½ kippenbouillonblokje (zoutarm)

1 tl tijm

2 tl oregano

Olijfolie

(zout)armbouillonpoeder

Vers gemalen peper

Paar druppels Tabasco

1 takje lavas, 1 takje basilicum en 2 takjes oregano. Blaadjes fijn snijden. 

Bereidingswijze

Vul een ruime pan met water en doe er wat zoutarmbouillonpoeder en een scheutje olijfoliein, breng alles aan de kook en kook de Orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe wat olijfolie in een pan, en voeg de ui en knoflook toe, bak deze mooi glazig en voeg dan de tomaten toe, laat inkoken tot een saus. Voeg de gedroogde kruiden toe. Dus de tijm en oregano, voeg nu het flesje kookroom toe en breng alles op smaak met (zout) armbouillonpoeder en vergemalen peper. Roer goed door zodat er een romige saus ontstaat, Bak ondertussen in een andere pan de gamba’s in wat olie 1 minuut per kant mooi van kleur. Doe ze daarna bij de tomatenroomsaus. Laat ze nog 1 à 2 minuten meekoken. Bestrooi met de verse tuinkruiden. Voeg eventueel wat tabasco toe. Giet de Orzo af en laat even goed uitlekken. Verdeel over de borden en schep er de gamba’s met saus boven op.

 

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s