Bartjes Marokkaanse tomatensaus.

Bartjes marokkaanse tomatensaus

Even net iets anders dan de gewone tomatensaus. Ik vond het een heerlijke smaakbeleving.

Benodigdheden voor 2 personen: 

Wat (vloeibare) boter

1 x recept Bartjes tomatenblokjes https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/2019/09/30/bartjes-zelf-gemaakte-tomatenblokjes/

of 1 blikje tomatenblokjes

1 eetl. Tomatenpuree (tube)

1 ui in blokjes

1 teentje knoflook geplet

1 theel. harissa

Ras el hanout

Baharat

Garam masala

Scheutje ketjap manis

Scheutje gembersiroop

Scheutje citroensap

Wat tijm

(zout) armbouillonpoeder

Scheutje worcestersaus

Wat verse bieslook, of oregano, basilicum, peterselie, munt enz.. 

Bereidingswijze:

Snipper de ui fijn en plet de knoflook ook zo fijn mogelijk.

Maak wat boter warm in de pan en voeg de uisnippers toe, breng op smaak met wat tijm en (zout) armbouillonpoeder. Bak de uisnippers mooi glazig en voeg op het laatst de geplette knoflook toe. Bak deze even mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat deze even mee garen. Voeg de kruiden naar smaak toe en dan kunnen de tomatenblokjes erbij, spoel het blikje uit met een klein beetje water en voeg dit ook toe. Breng op smaak met de harissa, de Marokkaanse kruiden, eventueel ketjap, en gembersiroop, citroensap en worcestersaus. Laat de saus rustig ca:20 minuten pruttelen. Bestrooi op het laatst met een van de verse tuinkruiden. Voorkeur gaat uit naar munt.

Lekker bij lamsvlees, kip of vis.

(Bron:Bartjesrecepten.nl)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s