Bartjes Marokkaanse groenten

Bartjes Marokkaanse groenten  Had Marokkaanse lamsschenkel en ik moest er nog wat groenten bij maken, dus een gele courgette uit de tuin  gehaald samen met wat zomer worteltjes. door gebruik van de kruiden een Marokkaans tintje aangegeven, en ik moet eerlijk zeggen dat was erg lekker.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 courgette (geel)

4 tal zomer worteltjes

Garam masala

Baharat

Ras el hanout

Verse munt. 

Bereidingswijze:

Snij de courgette in mooie blokjes, schil de worteltjes en snij in niet te grote stukjes. Doe wat olijfolie in de pan en bak de worteltjes even aan. Kruid met een snufje van elk kruid en laat ca: 10 minuten sudderen op een zeer laag pitje. Voeg dan de courgetteblokjes toe en kruid nogmaals met de kruiden maar nu iets royaler. Laat alles nog 5 minuten sudderen. Proef of de smaak naar wens is. Zoniet dan nog wat bijkruiden. Bestrooi voor het serveren met verse in reepjes gesneden munt.

Lekker bij lamsvlees, kip of vis, Ook lekker bij de Marokkaanse tomatensaus

Serveer met orzo, of couscous.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s