Desum Witbrood met broodmix van Robèrt

IMG_2626Gekregen met mijn verjaardag van broer Jan en Corrie, lekker broodje van gebakken.

Benodigdheden voor 1 brood.

425 gr. Meesterlijke broodbloem of-meel

7 gram zout (ik gebruikte 6 gram)

1 zakje Meesterlijke Desembasis (100 gr.)

300-350 gr. Lauw water (30 graden C.)

Bereidingswijze:

Kneed in een beslagkom alle ingrediënten met een mixer met deeghaken (of in een keukenmachine) in ca. 5 à 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Bestrooi de werkplek licht met wat bloem en druk het deeg plat. Vouw het samen en druk nogmaals plat. Rol het deeg stevig op en maak er een langwerpige punt van. Leg het deeg met de naad naar beneden en dek af met plasticfolie. Laat het 25 minuten rijzen op een warme plaats, (de vaatwasser was net klaar, dus onderin leeg geruimd en daar het deeg in gezet. Nou dat ging prima) Druk daarna het deeg nogmaals plat en maak het lang, vouw het samen en rol het stevig op tot een deegrol. Leg de deegrol met de naad naar beneden in een ingevet broodbakblik (28-30cm) voor een busbrood, of op een met bakpapier beklede bakplaat voor een vloerbrood. Dek het deeg nogmaals af met plasticfolie en laat nu 45-60 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 225 graden C. en bak het brood in 25 à 30 minuten mooi bruin van kleur en gaar. Laat het brood afkoelen op een rooster.

 

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com+RobertMeesterlijkebroodbloem)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s