Henny’s Voorgerechtje van gerookte kip met avocado en veel lekkers.

IMG_3314 Een feestelijk en heerlijk fris en licht verteerbaar voorgerechtje

Ingrediënten voor 8 personen: 

1 grote zak Rucola sla

8 Trostomaatjes

sap van ½ citroen

4 avocado’s

1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd

600 gr. Gerookte kipfilet

2 dl. Mayonaise

4 dl. Griekse yoghurt

10 à 12 eetl. Gembersiroop

2 eetl. Kurkuma

2 eetl. Kerrie

Verse kervel, bieslook of peterselie fijn gesnipperd

Wat witte druiven

Kiwi

Rolletjes komkommer in het zuur

1 komkommer

100 ml azijn

1 à 2 eetl suiker 

Bereiding: 

Schaaf met een kaasschaaf mooie plakjes van een goed gewassen komkommer. Leg in een passende kom. Breng de azijn met de suiker aan de kook en roer goed tot alle suiker is opgelost. Proef even of de verhouding zoet/zuur naar wens is voeg anders nog wat suiker toe. Giet over de komkommer en laat marineren in de koelkast. Mag gerust een dag van te voren.

Haal de komkommer plakjes uit de marinade en laat ze goed uitlekken, rol ze mooi strak op en zet vast met een prikkertje.

Schil de avocado en besprenkel deze met citroensap (om verkleuren te voorkomen Snijd het vruchtvlees in mooie blokjes niet te groot Voeg de fijn gesnipperde rode ui toe en meng goed. Breng op smaak met peper en (zout) armbouillonpoeder.

Snijd de gerookte kip in fijne blokjes. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, gembersiroop, kerriepoeder en de kurkuma tot een saus. Meng de kip er goed door en breng op smaak met peper en (zout) armbouillonpoeder

Snij de kerstomaatjes van boven af in, door de helft en dan kwart slag draaien en nog een door de helft, maar snij ze niet helemaal door zodat je ze mooi open kunt vouwen.

Neem een kookring en vul deze met 2 eetl van het kippenmengsel druk met de bollen kant van de lepel even aan en doe er dan 2 eetl. Van de advodado op. Druk wederom goed aan en haal voorzichtig de kookring weg. Leg het tomatenbloempje er boven op.

Leg de rucola-sla speels rond het kip-avocado torentje en leg er wat witte druifjes bij, schijfjes kiwi en een rolletje van komkommer in het zuur. Bestrooi met de verse tuinkruiden.

(Bron,Henny uitgewerkt door Bartje)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s