Bartjes ultieme Hazenpeper (1)

IMG_3124 Hazenbouten in de marinade voor 4 dagen.

Dit heerlijke gerecht dient wel wat voorbereiding dus is het recept opgesplitst in twee delen. Deel 1 het marineren en deel 2 de afwerking. Vandaag dus eerst deel 1.

Ingrediënten voor 6 à 8 personen:

Voor de marinade:

stukken van de haas of haas achterbouten ca: 2 à 3 kg

4 eetl. balsamicoazijn

2 wortelen in stukken

4 uien gesnipperd

1 seldertak

½ bosje peterselie (met stelen)

1 prei (goed gewassen) in stukken

2 teentje knoflook geplet

1 takje tijm

3 salieblaadjes

3 laurierblaadjes

10 jeneverbessen

2 kruidnagels

10 peperkorrels

1 liter rode wijn

Bereidingswijze 

Voor de marinade

Snijd de haas in stukken. Snijd alle groenten in grove stukken. Marineer het vlees met de groenten, de kruiden en aromaten en de rode wijn minstens 2 tot 4 dagen. (Gebruik je een hele haas hou het stuk rug dan apart en bereid hier van het recept Bartjes hazenrug uit de oven, de hazenrug is niet geschikt voor in de hazenpeper deze zou helemaal uitdrogen)    Met hazenbouten werkt natuurlijk ook wat gemakkelijker.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s