Bartjes ultieme Hazenpeper (2)

IMG_3285 De paddenstoelenmix en zilveruitjes worden als laatst toegevoegd aan de hazenpeper. En dan is het aanvallen en genieten voor de liefhebbers van deze lekkernij.

Bartjes ultieme Hazenpeper Deel 2

Voor de afwerking:

Olie/boter

50 gr bloem

2 potjes wildfond (struik)

1 bakje kastanjechampigons in kwarten gesneden

1 à 2 bakjes bospaddenstoelen schoongemaakt en in stukjes gescheurd

300 gr spekreepjes (even 5 minuten koken op laag vuur daarna afgieten)

4 uien in ringen

2 teentjes knoflook geplet

1 klein blikje tomatenpuree

1 fijngesneden Spaans pepertje zonder zaadjes

2 runderbouillonblokjes

Worcestersaus

Peper

1 pot afgegoten zilveruitjes

Bereidingswijze Hazenpeper:

Zet een grote pan op en bak de uitgekookte stukjes spek mooi krokant, voeg daarna de ui-ringen toe en bak ze mooi glazig voeg op het laatst de knoflook en het Spaans pepertje toe. Doe alles in een grote oven-pan.

Haal de stukken haas uit de marinade en giet de gemarineerde haas in een groot vergiet en laat de marinade uitlekken in een opvangbak. Laat de wijn en de marinade wat inkoken. Wrijf de stukken haas droog. Giet een scheut (vloeibare) boter of wat olie in de pan en bak daarin de stukken haas in delen aan. Voeg telkens als de boter te donker dreigt te worden wat boter toe. Bak alle stukken haas zo mooi bruin en leg op de uien in de oven-pan.

Doe nu de tomatenpuree in het bakvet, roer even los en voeg dan de bloem toe. Laat even garen en voeg dan de marinade/wijn in gedeelte toe onder voortdurend goed roeren, en voeg nu ook de wildbouillon toe. Breng aan de kook, laat even pruttelen, voeg de bouillonblokjes toe en maak op smaak met worcestersaus en peper.

Giet de marinade over de stukken haas in de ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 160 graden C. (of op een sudderplaatje) Laat ongeveer 2 uur in de oven (ligt een beetje aan de grootte van de stukken vlees en de leeftijd van de haas,) met het deksel op de pan. Haal de stukken haas uit de pan en haal het vlees van het bot, verwijder pezen en vetten stukjes en snij het vlees in niet te kleine stukken. Kruid de saus indien nodig nog eens bij met worcestersaus en peper. Bindt eventueel de saus nog bij met bolletjes gemaakt van gelijke delen boter en bloem laat deze 5 minuten in de saus garen en roer door, mocht de saus te dik zijn voeg dan wat runderbouillon toe. Doe het vlees terug in de pan. Bak in een andere pan de paddenstoelen op hoog vuur even flink aan, begin met de hardste en daarna de zachtere soorten. Doe er de afgegoten zilveruitjes bij bak alles even goed door en voeg toe aan de hazenpeper breng alles aan de kook en serveer de hazenpeper in een mooie grote schaal.

Tip van Bartje:

De overschot kan je prima invriezen en gebruiken voor later. Mocht je de hazenpeper op voorraad maken voeg dan de paddenstoelen nog niet toe en bak deze zodra de hazenpeper uit de diepvries komt en voeg ze dan toe.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s