Limoentaartje met Kokosyochurt

Bartjes limoentaartje Ik was te laat met het maken van de foto, het puntje van het taartje was reeds al op. Maar gelukkig toch nog een redelijke foto van dit frisse toetje.

Benodigdheden voor 8 personen

80 gr koekjes (bastogne, speculaas of Mariekoekjes)

40 gr kokosrasp

70 gr gesmolten roomboter

400 gr kokosyoghurt

375 ml slagroom

80 gr honing

1 limoen

5 à 6 blaadjes gelantine

100 gr noten, hazelnoten

Amandelschaafsel

Bereidingswijze: 

Neem een springvorm van 20cm en bekleed deze met bakpapier.

Vet de randen en de bodem in met wat zachte of vloeibare boter.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, voeg de kokosrasp toe samen met de gesmolten boter en meng dit goed door elkaar. Zodat de boter helemaal is opgenomen. Doe het mengsel in het bakblik en druk dit goed aan zodat een mooie egale bodem ontstaat. Plaats in de koelkast en laat goed opstijven.

Week de gelatine in koud water, zorg dat deze helemaal onderstaat.

Neem een fijne rasp en rasp de limoen zorgvuldig zodat je het wit niet meeraspt. Bewaar de geraspte limoen in een bakje in de koelkast. Pers nu de limoen uit en verwarm het sap in een klein sauspannetje. Haal het pannetje van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en meng deze met het warme limoensap. Goed mengen anders gaat het klonteren. Laat het mengsel iets afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met de honing stijf. Roer in een andere kom de yoghurt los. Doe nu een lepel van de yoghurt bij het limoenmengsel en meng dit snel en goed door elkaar. Voeg nu alles bij de rest van de kokosyoghurt en meng dit goed door elkaar. Spatel als laatste de geklopte slagroom door de kokosyoghurt. Controleer of de vulling hard geworden is, en giet de vulling dan in de vorm. Schud een keer goed heen en weer zodat eventueel luchtbellen weg zijn. Laat de taart nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast maar dat mag ook gerust langer zijn.

Rooster de amandelen in een paar minuten goudbruin. Carameliseer de noten (eventueel eerst wat kneuzen) in wat honing, laat afkoelen en hak dan klein. Haal het limoentaartje uit de koelkast en garneer met limoenrasp, amandelen en de noten. Eventueel nog wat extra slagroom.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s