Bartjes spruitjes ovenschotel met gehakt.

Bartjes spruitjes schotel met gehak Heerlijke winterschotel, laat het maar gerust wa vriezen, met zo’n schotel kun je er wel even tegen.

Benodigdheden voor 4 personen: 

1 pond (schoongemaakte) spruitjes(750g ruw)

1 bakje champigons

1 bakje (125 gr) spekblokjes

1 teentje knoflook

Boter / 2 uien

Vers gemalen peper, (zout) armbouillonpoeder

Worcestersaus

Rozemarijn, tijm 

Voor de laagjes.

1 winterwortel in lange repen

1 paar plakken kaas in lange repen.

125 gram geraspte kaas. 

Voor de puree:

750 gram aardappelen

Melk naar behoefte

1 ei

Nootmuskaat / peper en (zout) armbouillonpoeder 

Voor het gehakt:

500 gram half om half gehakt

1 zakje gehaktkruiden (silvio)

1 klein blikje tomatenpuree.

Wat boter 

Bereidingswijze.

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken, Kook ze in 25 minuten mooi gaar. Maak als dat nog moet ondertussen de spruitjes schoon. Bak het spek langzaam uit, Voeg de gesnipperde uien toe en in het spekvet de uien mooi glazig bakken en op het laatst de gesnipperde knoflook toevoegen. Alles uit de pan nemen, boter toevoegen en de paddenstoelen hard aanbakken. Kruiden met (Zout) armbouillonpoeder, tijm en rozemarijn en wat worcestersaus. Spruitjes in 4e snijden en toevoegen en laten garen. Op smaak maken met (Zout) armbouillonpoeder, nootmuskaat en peper

Spek en uien weer toevoegen. Ondertussen het gehakt vermengen met de gehaktkruiden en mooi bruin rullen in wat boter, het blikje tomatenpuree toevoegen en even laten ontzuren. Zet het vuur laag en laat het gehakt garen, Giet de aardappels af als ze gaar zijn en maak er een mooie puree van doormiddel van het ei toevoegen de kruiden en wat melk, de puree moet lekker smeuïg zijn. Opbouwen schotel. Vet een grote ovenschaal in met wat boter. Begin met het spruitjesmengsel onderin de schotel te doen. Daarom een laag met wortellinten, en daar weer op een laag kaaslinten, deze bestrooien met wat paprikapoeder. Hier komt dan het gerulde gehakt boven op en dek die weer af met een laag wortel linten, hier komt de smeuïge aardappelpuree bovenop en als laatste de geraspte kaas, tot slot nog wat paprikapoeder er over en dan 45 minuten in een voorverwarmde oven zetten van 200 gr C.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s