Bartjes Maderasaus

Bartjes Madera saus Heerlijke smaakvolle saus als begeleider van vele feestelijke gerechten,

Benodigdheden voor 4 personen.

70 gr. bloem

1 kleine fijngesneden ui

70 gr. margarine of boter

1 vleesbouillontablet

5 eetl. madera

4 eetl.koffieroom of koffiemelk

scheutje rode wijn

worcestersaus of soja.

Bereidingswijze:

Smelt de margarine in de vleespan.

(bak hierin eventueel een stuk vlees of gevogelte mooi bruin en haal dan uit de pan)

(Maak je alleen de saus bak dan de uien mooi glazig en voeg er steeds wat van de boter bij. Voeg daarna de bloem toe)

Voeg de uisnippers plus de bloem toe zodra het schuim begint weg te trekken. Roer deze door het bakvet. Laat deze roux op een matig vuur goudgeel kleuren. Los intussen het bouillontablet op in 5 deciliter water. Schenk de bouillon al roerend bij de roux. Blijf roeren tot een glad gebonden saus ontstaat. Voeg aan de saus de madera, scheutje rode wijn en de   room toe. Roer goed en breng de saus op smaak met peper,zout en   worcestersaus. 

Tip van Bartje:

Voeg een eetlepel tomatenketchup toe aan de saus en maak deze extra smakelijk door er wat verse champignons met spek en ui aan toe te voegen. Sier het op met wat lente-uitjes.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s