Bartjes pike-bertengger Djahé

Indische snoekbaars  Gebakken snoekbaars met gember 

Benodigdheden voor 4 personen: 

4 stuks snoekbaarsfilet

2 teentjes knoflook

3 uien

1 theel. laos

1 eetl. djahé

2 theel. sambal oelek (of meer)

2 eetl. ketjap manis

2 eetl. gula djawa

2 ½ eetl citroensap

½ eetl. zout

Bereidingswijze: 

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Snij eventueel de vis in stukken. Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahé goudbruin. Roer er dan de sambal, laos, citroensap, gula djawa en zout door. Bak de (blokjes) vis in hete olie mooi van kleur en gaar, laat uitlekken en leg ze op een platte schaal. Giet er dan het kruidenmengsel overheen en serveer. Lekker met sajoerboontjes aangevuld met broccoli.

Tip van Bartje:

Is natuurlijk ook mogelijk met andere vissoorten.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s