Bartjes Verfijnde aardappelpuree

Bartjes verfijnde aardappelpureeHeerlijk bijgerecht wat bij vele gerechten een goede begeleider is. Ook makkelijk van te voren te maken en dan op later tijdstip in de oven zetten.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kilo bloemig kokende aardappels / 1 eetl. goudgele mosterd / 1 mesp.geraspte nootmuskaat / 4dl melk / 1 bekertje crème fraîche peper / 1 klein ei of 1 eierdooier / zout of bouillonpoeder

Bereidingswijze: 

Schil de aardappels. Kook ze in ruim water met wat (zout)-armbouillonpoeder goed gaar. Giet de aardappels af en laat ze nog even terug op het vuur droog koken. Maak ze dan fijn met de ouderwetse stamper dat blijft het lekkerst.

Verwarm de melk totdat die bijna kookt en klop hem bij kleine hoeveelheden door de fijngemaakte aardappels. Maak hem niet al te nat. Klop de crème fraîche met het ei of de dooier glad met de mosterd,de nootmuskaat,1 mespunt peper en 3\4 theel (zout)-arm bouillonpoeder. Zet de pan weer op de warmtebron en voeg onder geregeld het mengsel door de puree. Klop tot die helemaal warm en luchtig is en voeg naar smaak nog peper en zout/bouillonpoeder toe. Doe de aardappelpuree over in een ruime ovenschaal en besprenkel de puree, 2 eetl. gesmolten boter of wat kleine klontjes boter. Voorzie het gerecht onder de grill van een mooi kleurtje of op het rooster in de voorverwarmde oven(240ºC) in 8-10 min. van een knappend korstje.

Tip van de kok:

Maak je de puree van te voren klaar plaats hem dan in de oven voor 30 à 45 minuten op 200 graden C. Voeg eventueel bij het maken van de puree een bosje fijngesneden lente-uit toe.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s