Bartjes Hollandse garnalen in kruidensaus

IMG_6130

Heerlijk frisse garnalensalade, met verse kruiden (uit eigen tuin) Lekker in saladecups, toastjes of stokbrood. Of serveer in kleine glaasjes bestrooi met wat verse bieslook of dille

Benodigdheden voor 4 personen:

1 bakje Hollandse garnalen (100 à 150 gr)

(Klein bekertje) crème fraîche (125ml)

1½ el mayonaise

1 melkcup of 1 eetl. melk

1 tl dille

1 rijpe tomaat

peper, zoutarm bouillonpoeder (of gewoon zout)

verse peterselie en/of bieslook

evt. citroensap

scheutje worcestersaus

Bereidingswijze:

Breng wat water aan de kook, kruis de tomaat in zowel aan de boven- als de onderkant. Leg in een schaaltje en giet het kokende water over de tomaat, zorg dat ie helemaal onderstaat. Laat 15 sec. staan. Giet af en leg de tomaat nu in koud water. Het velletje zal loskomen. Haal uit het water en haal met behulp van een schilmesje het velletje van de tomaat, snij de tomaat in kwarten en verwijder de zaadjes en het vocht. Snij het vruchtvlees van de tomaat in mooie kleine blokjes. Meng de crème fraîche samen met de mayonaise en de melk goed door. Voeg de tomatenstukjes toe samen met de kruiden en de smaakmakers, Proef goed en maak op smaak. Voeg op het laatst de garnaaltjes toe, schep in een mooi schaaltje en versier met een toefje peterselie.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s