Bartjes Hollandse rookworst op Indische wijze

IMG_7091 

Heerlijke manier om de tradionele rookwost versie eens op te pimpen, en zeker voor herhaling vatbaar. Varieer met de sambal/pepertje naar eigen smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rookworst (de pittige versie)
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 koffiel. Sambal badjak (of eventueel te ver vangen door 1 rood pepertje)
1/2 theel. geraspte nootmuskaat
1/2 theel. laospoeder
3 kruidnagels                                                                                                                                            1 Daun Salam blaadje (of laurierblaadje)
2 eetl. ketjap manis A                                                                                                                           1 eetl. oestersaus
paar druppeltje limoensap
2 eetlepels zonnebloemolie                                                                                                                2 dl water                                                                                                                                               1 eetl. maïzena aangelengd met wat koud water.
IMG_7096
Bereidingswijze:

Snijd de sjalotjes het eventuele pepertje en de knoflook klein en bak deze in de hete olie in je wadjan. Bij gebruik van sambal voeg je deze toe. Voeg nu ook de nootmuskaat en laos toe en laat even meegaren. Schenk dan de ketjap en het water erbij en prik de kruidnagels in het Daum salamblad en voeg toe, (zo kun je ze straks makkelijk verwijderen), Breng aan de kook maar laat het niet koken, zet het vuur meteen wat lager. Leg nu de rookworst in de saus en laat hem op een heel laag vuurtje in ongeveer 20 minuten gaar smoren. Vis het Daum salamblad met de kruidnagels uit de saus en roer er op het laatst een paar druppeltje limoensap door.

Natuurlijk lekker met allerlei soorten stamppot of puree. (zie bijberechten)

Zelfs op een (stok) broodje met wat sla.

(bron:bartjesreceptenwordpress.comnaarideevanroyindischerecepten)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s