Bartjes Herfst pastasaus (een goei pan vol)

Bartjes herfstpasta met paddenstoelen en kip Heerlijke pastasaus, met paddenstoelen, prei, bos-ui, kipdijfilet en tomatenroomsaus

Benodigdheden voor 6 à 8 personen:

(vloeibare boter)/olie

2 kleine preitjes goed schoongemaakt en in halve ringen gesneden

½ bosje bos-uitjes in ringetjes gesneden, wit apart houden

600 gr. Kipdijfilet in mooie blokjes gesneden

300 gr. Spekblokjes

Kippenkruiden naar smaak

1 bakje (250 gr.) kastanjechampignons, in kwarten gesneden

1 bakje (250 gr.) witte champignons, in kwarten gesneden

2 uien in mooie blokjes gesneden

2 tenen knoflook geplet

1 Spaans pepertje zeer fijn gesneder. Of/en eventueel gedroogde chilivlokken.

pasta naar keuze ca: 100 gram per persoon (ik had gekozen voor mini penne)

Gedroogde kruiden: Rozemarijn en tijm of provencaalse kruiden

Scheutje worcestersaus

(zout) armbouillonpoeder

Vers gemalen peper

2 kleine blikjes tomatenpuree

1 x recept Bartjes zelfgemaakte tomatenblokjes (zie rubriek bijgerechten) of 1 blik tomatenblokjes

1 flesje kookroom

1 dl witte wijn

Eventueel wat peterselie of bieslook, wat oregano, basilicum en munt ter versiering

Eventueel wat Bartjes Kruidenboter (zie rubriek bijgerechten)

Bereidingswijze: 

Zet een grote pan op het vuur en doe er wat olie/boter in en bak het spek langzaam uit. Zet daarna het vuur wat hoger en bak het spek mooi van kleur, maar niet te hard. Voeg de ui-blokjes toe. Bak deze mooi glazig. Voeg op het laatst de knoflook toe samen met het fijngesnipperde Spaanse pepertje of/en de chilivlokken (ligt er aan hoe pittig je het wil hebben) Haal nu alles uit de pan en doe in een grote kom. Voeg wat boter toe aan de pan en kruid de kipblokjes met de kipkruiden. Doe ze in de pan en bak ze in korte tijd mooi van kleur. Haal ook uit de pan en doe in de kom met het spek. Voeg weer wat boter toe en bak de champignons mooi en krachtig aan, voeg de gedroogde kruiden naar smaak toe, breng verder op smaak met een scheutje worcestersaus, (zout) armebouillonpoeder en versgemalen peper. Haal alles uit de pan en doe in de kom met de kip.

(Breng water aan de kook en kook de pasta gaar naar wens, zie verpakking)

Voeg weer wat boter toe aan de pan en bak de prei samen met het wit van de bos-uitjes even aan. (bewaar het groen van de lente-ui voor het laatst) Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even garen. Voeg dan de witte wijn toe en doe nu ook de schaal met de kip, champignons enz. terug in de pan. Roer alles goed door en voeg de tomatenblokjes toe samen met de kookroom, voeg wat blaadjes oregano en munt toe. en roer wederom alles goed door breng aan de kook en laat het een beetje inkoken naar gewenste dikte. Bestrooi met de verse kruiden, en het groen van de bos-uitjes.

IMG_8865

Schep de benodigde saus in een ruime pan en doe er 100gr van de pasta per persoon bij, vang bij het afgieten van de pasta het vocht op en voeg eventueel 1 à 2 soep opschep lepels toe aan de saus met pasta, zodat deze mooi glanzig wordt en niet meer te dik is.

Serveer er eventueel nog een lekkere frisse salade bij.

 

(bron:Bartjes recepten wordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s