Bartjes Liempdse Boerenkool ovenschotel met gehakt

Benodigdheden voor 4 personen:

750 gr. aardappelen / zout,peper / 2-3 dl. hete melk / 100 gr. geraspte jonge kaas / 3 eetl. fijngesneden bladselderij / 100 gr.bacbakon in reepjes / 3 eetl. boter of margarine / 500 gr. boerenkool fijn gesneden / 1 dl. slagroom / 1-2 dl. kippebouillon(van tablet) / 500 gr. mager runder-gehakt / 6 eetl. gepureerde tomaten (pak ca: 4 dl.)  / 3 (grote) uien / 2 bakjes champignons / 1 rode paprika / 2 teentjes knoflook / Div, smaakmakers / nootmuskaat / 1 zakje gehaktkruiden (Silvo) / ½ theel. chilivlokken of sambal

Bereidingswijze:

Aardappelen met zout in 25 minuten gaar koken. Aardappelen fijnstampen en zout, peper, melk, nootmuskaat, 50 gram kaas en selderij erdoor roeren.

Uien versnipperen en langzaam aanstoven kruiden met aromat en saladekruiden 20 minuten laten stoven.

Champignons in plakjes snijden, kruiden met salade- en of provencaalse kruiden,  of tijm, rozemarijn, hotshot, aromat, half (bouillonpadden-stoelen) blokje, of bouillonpoeder,  Alles goed aanzetten in wat (Bartjes kruiden) boter. Knoflook pleten en samen met de chilivlokken toevoegen  (Of kruiden naar eigen smaak)

Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Bacbakon in 2 eetlepels boter in ongeveer 5 minuten krokant bakken. Boerenkool en paprika-blokjes toevoegen en ca: 5 minuten roerbakken. Slagroom, bouillon, zout, peper en wat nootmuskaat toevoegen en boerenkool op zacht vuur ca: 10 minuten laten stoven. Champignons toevoegen.

Gehakt in 1 eetlepel boter in ca: 5 minuten rul bakken. Ondertussen kruiden met de gehaktkruiden. Tomaten, zout, peper en de uien toevoegen en mengsel ca: 5 minuten laten sudderen.

Oven voorverwarmen op 200ºC.

In ovenschaal laagje boerenkool scheppen, daarop laagje gehakt, vervolgens weer een laagje boerenkool en weer gehakt. Afdekken met gekruide aardappelpuree en puree bestrooien met 50 gram kaas.

Gerecht in midden van de oven in ca: 30 minuten gratineren.

p1330964
En genieten maar van deze heerlijke ovenschotel

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. ploeg schreef:

    lijkt mij heerlijk! ga het zeker van de week maken, dank voor het recept!

    Hai Ploeg en hoe vond je het ???

    Like

    1. Bedankt voor de reactie Marja, het zal zeker goed komen. groetjes Bartje

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s