Bartjes Gehakt – Groentesaus.

Bartjes gehakt GroentesausBartjes  bolognese saus staat reeds op de site, ( kan je makkelijk terugvinden als je onderaan in de zoekbalk de naam typt, geldt voor alle recepten) Maar omdat ik toch meer groente moet eten, en deze er nog apart bij niet lekker vindt, heb ik maar een nieuwe saus gemaakt met lekker veel groente en smaakmakers, bestrooi gewoon met de kruiden naar eigen inzicht das gewoon het lekkerst. Doe net als ik en maak een goei pan vol, de saus laat zich prima invriezen.

Benodigheden voor 4 personen:

500 gr. spaghetti

500 gr. gemengd gehakt

3 eetl. zonnebloem olie

1 eetl. Chili olie

1 zakje gehakt Tuinkruiden van Silvo

(zout) armbouillonpoeder / versgemalen peper

½ blikje tomatenpuree

1 grote gesnipperde ui of 2 kleinere

1 dl. bouillon van ¼ bouillon blokje

1 runderbouillonblokje

½ bosje Bleekselderij in boogjes

1 prei, fijngesneden

1 bakje champignons in vieren gesneden

1 courgette in blokjes gesneden

1 rode paprika in blokjes gesneden

1 winterwortel in blokjes gesneden

tijm, rozemarijn, oergano,dragon

1 scheutje worcestersaus

2 teentjes knoflook geplet

1 blik tomatenblokjes(420gr)

½ pakje Heinz tomaten frita (of zelfgemaakte)

1 theel. sambal oelek

Hpsaus/Worcestersaus

Italiaanse kruiden

eventueel geraspte kaas. (parmezaan)

Bereidingswijze:

Meng door het gehakt de gehaktkruiden en eventueel nog wat peper naar smaak. Verhit de 2 soorten olie in een grote braadpan en bak daarin het gehakt mooi rul. Haal voorzichtig uit de pan zodat het vet blijft zitten. Bak nu eerst de uisnippers mooi glazig en voeg dan de geplette knoflook toe. Bak even mee. Haal alles uit de pan en doe bij het gehakt.

Doe wat boter in de pan en bak nu de champignons even krachtig aan, breng op smaak met de genoemde kruiden en een scheutje worcestersaus, voeg daarna de prei toe samen met de wortel en bak deze even mee, dan de bleekselderij, de paprika en laat dit voor 5 minuten sudderen. Voeg dan de tomatenpuree toe, en bak ook deze even mee.

Doe het gehakt/ui mengsel terug in de pan en voeg nu de bouillon toe samen met de tomatenblokjes, roer alles goed door elkaar en voeg tot slot de courgetteblokjes toe. Voeg nu de sambal en het bouillonblokje toe en maak alles op smaak met de genoemde kruiden en smaakmakers. Laat de gehakt-groentesaus nu nog lekker even pruttelen op een klein vuurtje.

Zet ondertussen een grote pan met water op voor de spaghetti en breng het aan de kook. Doe er een theelepel olie en een eetlepel (zout) armbouillonpoeder per liter bij. Laat de spaghetti langzaam in kokend water glijden en roer het goed om. Laat de spaghetti 8/11 minuten koken tot hij net gaar is. (ligt eraan welke soort je gebruikt, kijk op de verpakking)

Ondertussen de saus proeven en eventueel nogmaals kruiden met de genoemde smaakmakers.)

Giet de spaghetti af en laat hem goed uitlekken en een zeef of vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en schud op een laag gedraaide warmtebron een scheutje olie door de spaghetti. Doe de spaghetti in een serveerschaal en schep er de gehakt – groentensaus boven op. Strooi er eventueel wat pikante (parmezaanse) kaas over.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s