Bartjes Black Agnus Bief

Doordeweeks ook eens lekker genieten van een feestelijk gerechtje moet kunnen vind ik. Ik hou mijn gewicht uitsteken in de gaten en onder controle, maar als het toelaat kan ik natuurlijk ook gewoon eens lekker genieten, en zeker met dit receptje. Dan ben je weer even goed gemotiveerd om weer verder te gaan.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 Black agnus bieflap (ca: 350 gr.) 1 grote ui, gesnipperd / 1 grote teen knoflook, geplet / 1 rode (punt) paprika, in blokjes / 1 bakje champignons in blokjes / Half bosje lente-ui, in ringetjes / Aromat / Peper uit de molen / Worchestersaus / Provencaalse of Aziatische kruiden of neem een (herfst) kruidenmengeling of Italiaanse kruiden.

1x recept: Bartjes Bospaddenstoelen- madera saus

Bereidingswijze:

Leg het vlees ruim op tijd uit de koelkast. Haal uit de verpakking en was het vlees zorgvuldig, dep het goed droog met keukenpapier en kruid het met aromat (of zout) en peper. Smelt een klontje (room) boter in de pan en laat bruin worden. Leg er het vlees in en draai regelmatig om aanbranden van de peper te voorkomen. Voor mooi rosè vlees bak 3 min in totaal. Mocht de boter te donker worden dan telkens wat boter toevoegen.

Pak het vlees goed in de aluminiumfolie en laat rusten. Bak ondertussen in een andere pan de stukjes ui glazig, voeg de knoflook, champignons en de paprika toe en laat 5 minuten smoren, breng op smaak met de kruiden en de worcestersaus en voeg op het laatst de lente-uitjes toe.

Maak de madera-champignonsaus warm en verwijder de folie van de biefstuk, het eventuele vocht kan je gerust bij de saus doen. Snij de biefstuk eventueel (tegen de draad in) in reepjes. Serveer met de groente en saus. Mocht je een hele grote eter zijn (of er met 2 personen van eten) dan kun je er natuurlijk nog aardappels bij serveren, maar ik heb ze niet gemist.

p1330411
Lekker smullen

 

Tip van Bartje:

Kies een kruidenmengsel (of meerdere) naar keuze of gebruik verse tuinkruiden, zoals rozemarijn, tijm, peterselie, kervel en bieslook

(bron: https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/)

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nel schreef:

    Goedemiddag Bart wat een mooi recept!!!

    Ik heb met mijn man een eetclub opgericht in ons seniorencomplex en ik kook dan voor 25 mensen dit lijkt me een heerlijk recept om het de bewoners met het konings/bevrijdings diner voor te zetten!!!
    Heb je ook het recept van de madera/champignonsaus voor me ik kan hem niet op de site van u vinden.
    Als u die niet heeft google ik wel even.
    Als u wilt zien wat wij doen neem dan even een kijkje op rps-activiteiten.nl
    Fijne zondag nog en we zijn heel blij met uw recept
    Cor en Nel Hagens

    Hai Cor en Nel bedankt voor de leuke reactie

    Like

    1. Ik heb het recept reeds op de site gezet Nel omdat ik je reactie zo leuk vond. Succes ermee Groetjes Bartje

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s