Bartjes Ikan Atjar 2

(Kabeljauw in zoetzure saus) (Met hulp van Tante Lenny)

p1330022
Benodigdheden, en voorbereiding.

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr. Lekkerbekjes (van de visboer)

Voor de saus:

2 à 3 middelgrote uien, (ligt aan de grote van de uien)

1 vleestomaat,

2 tenen knoflook,

1/4 theel kurkuma,

1 rode lombok,

1 salamblaadje,

½ theel. laospoeder,

2 eetl azijn,

½ theel.djahépoeder,

1/2 eetl. witte basterdsuiker. (naar smaak)

4 eetl. ketjap manis (A)

1 glas water (2 dl)

1 theel. maizena opgelost in wat koud water.

Bereidingswijze:

Pel de uien en het knoflook en snijd ze heel fijn. Was de lombok en snijd hem in ringen, verwijder desgewenst de pitjes. Dompel de tomaat in kokend water, ontvel hem, maak schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.

(klik op de foto’s voor een vergroting met tekst)

Verhit 2 eetl. 0lie in een wadjan en fruit de knoflook lichtbruin. Laat de ui, de lombok en de kruiden mee-fruiten. Voeg de tomatenblokjes, het salamblaadje, de azijn, ketjap manis en de basterdsuiker toe en laat de saus aan de kook komen. Leg de lekkerbekjes in de saus en laat zachtjes (dus 8 minuten) in de saus gaar en warm stoven. Voeg eventueel water toe en bind dat op het laatst met het maïzenapapje voor een mooie saus.

(klik op de foto’s voor een vergroting met tekst)

Ps ….voeg sambal naar smaak toe als je het pittiger wilt hebben maar ik vond het zo precies goed…… Je kunt ook verse schijfjes laos of djahé gebruiken en dan fijn pletten in de vijzel maar die heb ik (nog) niet in huis……. De vis kwam van de visboer lekker makkelijk maar je kan natuurlijk ook verse kabeljauwfilets frituren in ruim olie, leg ze daarna in de saus….. De foto is met champignons, deze had ik toevallig over, maar horen origineel dus niet in het recept.

Hier een andere foto

p1300437a

Deze is met snoekbaarsfilet gegaard in de saus.

(bron:Met toestemming vanTantelenny+Recept is aangepast door Bartje)

voor het originele recept van tante Lenny klik op onderstaande link:

http://www.tantelenny.com/pagina_vis_recepten_Ikan_Atjar.htm

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. agnes schreef:

    Lijkt me heerlijk Albert 😀

    Like

  2. Is het ook Agnes super lekker

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s