Bartjes Liempdse Stoplicht ovenschotel met veel lekkers.

Bartjes Stoplichten schotel

Ja die hebben we zelfs in Liempde stoplichten  het zijn er wel niet veel maar toch. vandaar deze ovenschotel, de naam is afgeleid van het voor verpakte stoplichten trio aan paprika’s o.a. verkrijgbaar bij de Coop. Gewoon is maken wat de schotel is verassend lekker.

Benodigdheden voor 4 à 6 personen: 

Voor de puree. 

1 kg aardappels / 1 ei / nootmuskaat.

Klontje Boter of voor meer smaak klontje Bartjes kruidenboter

Melk / (Zout) armbouillonpoeder / Versgemalen peper

Voor de Ovenschotel

1 stoplicht paprika (de 3 kleuren verpakking) in blokjes gesneden

3 uien in blokjes gesneden

1 bakje cherry of snoeptomaatjes in kwarten gesneden

Scheutje (vloeibare) boter of olie

Basilicum / bieslook

2 teentjes knoflook fijn geplet

1 Spaans pepertje ontdaan van de zaadjes en zeer fijn gesneden

1 koffielepel tomatenpuree

Paprikapoeder

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Pot witte bonen in tomatensaus van 340 gram

300 gr gekruid half om half gehakt

Geraspte kaas 

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en halveer de grotere, zet op in een grote pan met voldoende water zodat ze helemaal onderstaan, voeg eventueel wat (zout) armbouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes doorkoken tot de aardappels goed gaar zijn.

Snij ondertussen alle groenten en zet alles mooi klaar in schaaltjes.

Dan zullen ondertussen de aardappels wel gaar zijn, giet ze af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg boter, melk en het ei toe tot je een smeuïge puree krijgt, maak op smaak met de genoemde smaakmakers. Vet een grote ovenschaal in en voeg de helft van de aardappelpuree toe. Maak de laag mooi glad van boven. Zet de rest van de puree even apart.

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Zet 2 pannen op het vuur een grote hapjes pan en een koekenpan. Doe er wat boter/olie in en bak in de hapjespan de uien mooi glazig, in de koekenpan bak je het gehakt mooi rul samen met de tomatenpuree, zet daarna op een laag vuurtje. Voeg bij de uien de geplette knoflook en het pepertje toe, en dan de paprikablokjes. Laat even garen en voeg dan de tomatenkwarten toe. laat deze ook even mee garen, breng alles op smaak met de genoemde smaakmakers.

Terug naar het gehakt, voeg als het gehakt mooi rul gebakken is de witte bonen in tomatensaus toe en roer voorzichtig door. Voeg het gehakt/bonen mengsel tenslotte toe aan de groenten in de hapjespan en roer alles voorzichtig door. Voeg eventueel wat basilicum en bieslook toe. Laat nog even garen.

Schep nu de hele inhoud van de pan op de eerste laag aardappelpuree in de ovenschaal en maak ook deze laag mooi glad. Voeg de rest van de aardappelpuree toe, strijk mooi glad en bedek ruim met de geraspte kaas. Zet in de oven voor 25 minuten zodat de kaas gesmolten is en alles goed warm is. Mocht je de schotel van te voren maken wat ook heel goed mogelijk is plaats hem dan 45 minuten in de oven, bedek eventueel met aluminiumfolie mocht de kaas te donker worden.

 

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s