Bartjes Bonne femme

Bartjes Bon Femme Heerlijk pannenke vol met groenten en lekker gekruid.

Benodigdheden voor 4 personen:

750 gr aardappels in blokjes van 1½ cm
(zout) armbouillonpoeder
Olie/(vloeibare)boter
200 gr hamblokjes
1 bakje (kleine) champignons gehalveerd of in vieren gesneden
Tijm, rozemarijn
(Zout) armbouillonpoeder
Versgemalen peper
Scheutje worcestersaus
2 winterwortels ook in blokjes van 1½ cm
1 klein blikje erwtjes
1 potje zilveruitjes (uitgelekt gewicht 190 gr)
1 Spaans pepertje zeer fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook geplet
Verse tuinkruiden; (Chinese) bieslook, kervel of peterselie.
Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snij in blokjes. Kook ze 10 minuten voor in kokend water met wat (zout)armbouillonpoeder. Haal de blokjes aardappel uit het water met een schepspaan en doe in een zeef om uit te lekken. Doe nu de wortelblokjes in hetzelfde water en kook ook 10 minuten. Giet af door een zeef en laat ook deze uitlekken.

Snij ondertussen de andere groenten, giet de zilveruitjes ook af in een zeef, spoel ze even goed af met koud water en laat uitlekken. Begin nu met het bakken van de aardappelblokjes, doe voldoende olie/boter in de pan en bak de aardappeltjes mooi van kleur, Haal uit de pan en doe even in een schaal. Bak nu de hamblokjes uit en doe daarna ook in een schaaltje. Voeg opnieuw wat olie/boter toe in de pan en bak de champignons krachtig aan breng op smaak met de genoemde kruiden en wat (zout) armbouillonpoeder, scheutje worcestersaus en versgemalen peper. Voeg nu de fijngesneden Spaanse peper toe samen met de geplette knoflook. Bak deze even mee. Voeg nu de uitgelekte zilveruitjes toe en bak ook even mee. Bak alles mooi van kleur en voeg dan de wortelblokjes, aardappelblokjes en de hamblokjes toe, warm alles goed door en voeg op het laatst de erwtjes nog even toe. Zorg dat alles goed warm is en schep dan over in een voorverwarmde mooie serveerschaal. Bestrooi eventueel met verse kruiden zoals, bieslook, kervel of peterselie.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s