Bartjes Liempdse Meesterlijke Biefstuk

Bartjes meesterlijke biefstuk Heerlijk mals biefstukje, met een beetje aandacht kan dat niet mislukken. Marion is geen liefhebber van biefstuk dus vandaar 1 biefstukje in de pan, bij het recept ben ik echter uitgegaan voor 4 personen, maar neem gewoon het recept en bak biefstukjes nagelang het aantal personen:

Ingrediënten voor 4 personen

4 Meesterlijke biefstukken, op kamertemperatuur (Meesterlijke slagerij Beerens Liempde)
Olijfolie/(vloeibare)boter
(zout) armbouillonpoeder
Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het met (zout) armbouillonpoeder en vers gemalen peper.
Zet een koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje olie/boter. Bak de biefstukken onder regelmatig draaien aan weerszijne mooi van kleur. Draai het vuur wat lager en bak de biefstukken onder regelmatig draaien in nog 4 minuten, mooi medium maar dit is mede afhankelijk van de dikte. Controleer de gaarheid door stevig met een vinger op een van de biefstukken te drukken; voelt het nog wat zacht aan dat is het mooi medium. Pak de biefstukken in aluminiumfolie voor ca: 5 minuten..

Serveren:

Snij de biefstukjes tegen de draad in, in mooie plakjes.
Schik op een (voorverwarmd) bord en serveer. Lekker met Bartjes Bonfemme, Bartjes sjalottensaus en eventueel aangevuld met een van Bartjes salades.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s