Bartjes Sjalottensaus

Heerlijke saus, boordevol smaak voortreffelijke begeleider van de Meesterlijke Biefstuk, of andere soorten vleeslapjes, maar ook heerlijk bij kip.

Benodigdheden:

500 gr sjalotjes, in dunne plakjes
Tijm, (zout) armbouillonpoeder versgemalen peper
2 dl droge rode wijn
3 dl runderbouillon van 1 runderbouillonblokje + wat extra
2 afgestreken eetl. Bloem.
1 theel sambal bakjak
2 teentjes knoflook geplet
1 eetl. Tomatenpuree.
Scheutje worcestersaus.

Bereiden
Verhit in een koekenpan een goeie scheut vloeibare boter of een plakje gewone boter. Voeg de plakjes sjalotjes toe en fruit ze in 5 tot 7 minuten goudbruin, breng op smaak met wat tijm, (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper, voeg de geplette knoflook toe en bak deze even mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe samen met de sambal en bak ook deze even mee. Vervolgens de bloem toevoegen en alles goed doorroeren zodat je geen bloem meer ziet. Laat dit mengsel een paar minuutjes garen op laag vuur. voeg nu de wijn toe samen met de bouillon scheutje voor scheutje en onder voortdurend roeren. Zet het vuur wat hoger en breng aan de kook laat inkoken tot gewenste dikte, te dik voeg dan nog wat extra bouillon toe. Breng op smaak met genoemde smaakmakers en eventueel nog een klein scheutje worcestersaus. Draai het vuur laag en laat de sjalottensaus nog lekker even smoren. Serveer in een mooie sauskom. Lekker bij biefstuk, en dergelijke.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s