Bartjes Hongaarse sausijsjes:

IMG_7035   IMG_7039

Echte een super lekkere manier om eens sausijsjes te bakken, en te laten garen in deze verrukkelijke Hongaarse saus.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 sausijsjes
(vloeibare) boter.
1 bakje gerookte spekblokjes à 125 gr
3 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden, groen apart houden
2 middelgrote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook geplet
2 rode, 1 gele en 1 groene paprika schoongemaakt en in blokjes gesneden
4 dl kokend water
1 vleesbouillon tablet.
3 gepelde tomaten schoon gemaakt en in niet te kleine blokjes.
2 eetlepels aardappelmeel / scheut koud water
(Zout) armbouillonpoeder
Versgemalen peper
½ theel. Pikante parikapoeder
½ theel. Pikante gerookt paprikapoeder
1 theel. Sambal badjak
Scheutje worcestersaus

 

Bereidingswijze:

Maak de (vloeibare) boter warm in de pan en voeg de spekblokjes toe. Laat deze langzaam uitbakken. Snij ondertussen alle groenten zoals aan gegeven staat. Doe apart in schaaltjes. Zet nu het vuur onder de spekblokjes wat hoger en bak ze mooi van kleur, als het bijna zover is voeg je de uien toe. Bak ze mooi goudbruin en voeg daarna de knoflook toe, laat deze even meebakken en draai het vuur nu wat lager.

Voeg de blokjes paprika toe en laat even meestoven. Voeg nu de genoemde kruiden toe in de aangegeven hoeveelheden, of naar eigen smaak. Breng 4 dl heet water aan de kook en doe dit in de pan bij de groenten. Voeg het bouillonblokje toe. Meng het aardappelmeel in een schaaltje met wat koud water en doe dit in de pan. Breng alles aan de kook, roer goed door en zet dan het vuur laag en laat met deksel op de pan de inhoud rustig garen.

Bak ondertussen in een andere braadpan de sausijsjes rustig mooi van kleur in wat (vloeibare) boter. Laat daarna de sausijsjes verder garen in de groentensaus.

Serveer de paprikaschotel samen met de sausijsjes in een mooie schaal en bestrooi met het achtergehouden groen van de lente-uitjes

Wij aten het lekker met rijst, maar eventueel met pasta, brood of aardappelpuree zou ook kunnen.

 

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s