Bartjes Liempds Boeren oven schoteltje met een orginele Liempdse stenenhoutoven gebakken boerenbruin, ei en kaas

(Klik even op de foto voor het onderschrift.)

Vorige week een leuke bakdag gehad met Frank, heb de boerenbruin verwerkt in een heerlijk boerenschoteltje met ei en kaas…

Een pittig kaasgerecht met brood uit de boerenkeuken. Eenvoudig te maken en snel klaar
Ingrediënten voor 2 personen:
4 dikke snede stenenhoutoven gebakken boerenbruin (Verkrijgbaar bij het Sppillgebouw in Liempde op de broodbakdagen.)
4 plakken jong belegen kaas
40 gr. margarine of boter
(boeren) mosterd
2 eieren (ff halen bij Theo Timmermans in Kasteren, dan heb je mooie grote )
6 eetlepels koffiemelk
100 gr. Roquefort-kaas eventueel te vervangen door een romige brie soort
1 flinke mespunt gemalen koriander(djinten)
Versgemalen peper uit de molen
2 eetlepels fijngesneden (Chinese) bieslook
4 eetlepels geraspte pittige kaas vermengd met 2 eetlepels paneermeel.

Bartjes boeren Kaas schoteltje 4 Zorg voor een mooi passend ovenschaaltje

Bereidingswijze
Snijd van een stenenhoutoven gebakken boerenbruin brood 4 stevige snede brood, haal de randjes van de plakken kaas. Bestrijk de bodem en het onderste deel van de wand van een passende ovenschaal met margarine. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor op 200 graden C. Leg 2 boterhammen langs elkaar in de ovenschaal en bestrijk ze dun met mosterd. Verdeel hierover op elke snee 1 plak kaas. Dek deze af met de andere boterhammen en leg ook hier weer een plak kaas op. Klop de eieren los met de koffiemelk en verbrokkel de Roquefort (of brie) hierin. Voeg de koriander, peper en het bieslook toe. Meng de ingredienten goed. Giet het mengsel over het brood. Strooi hierover de geraspte kaas met paneermeel. Verdeel de rest van de margarine in kleine blokjes erover. Zet de schaal in de oven tot het gerecht door en door heet en mooi van kleur is. Bij mij was dat in ongeveer 35 minuten..

Tip van Bartje:
De Roquefort-kaas kan nog al zout zijn, mocht je er niet zo’n liefhebber van zijn vervang deze dan door een andere zachte kaas b.v. brie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s