Bartjes Kerrie saus

Hollandse rookworst schotel met kerriesaus

Veel lekkerder als uit pakjes of zakjes is een zelfgemaakte saus. Hierbij een heerlijk recept voor zelfgemaakte kerrie saus. Gewoon eens proberen.

Benodigdheden:

Boter of wat olie

1 klein uitje of sjalotje, zeer fijn gesnipperd

2 teentjes knoflook, geplet

circa 1½ eetlepel kerrie (masala)

15 gram bloem

20 gram boter

300 ml melk

1 bouillonblokje

beetje verse bieslook of peterselie

 Bereidingswijze:

Smelt de boter in de pan en bak het uitje mooi glazig samen met het kerriepoeder en de geplette knoflook. Voeg vervolgens de bloem toe en het bouillonblokje. Bak de bloem even mee. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en ondertussen meng je de saus. Warm het sausje nu langzaam op en blijf ondertussen regelmatig roeren. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe. Voeg op het laatste moment de bieslook of peterselie toe en wanneer de saus de goede dikte heeft en warm is, is de saus klaar.

Lekker bij vis b.v. tonijn of groenten zoals, broccoli, bloemkool of sperziebonen, ook lekker met rijst, of gebruik de saus in een ovenschotel, zoals de Hollandse rookworstschotel (zie ovenschotels).

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s