Bartjes Eiersalade met kerrie en een snufje chili

Bartjes eiersalade

Heerlijke ietwat pittige eiersalade, lekker voor op stokbrood, in saladecups of op een toastje

Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren, 1 (rode) ui, 3 à 4 eetlepels mayonaise, 1 theel. kerriepoeder (lekker royaal), snufje chilipoeder of hotshot, peper, (zout) arm bouillonpoeder en wat provencaalsekruiden. Of verse bieslook/basilicum

Bereidingswijze

Kook de eieren 10 minuten in kokend water. Giet ze af, Koel ze af door ze onder koud water te houden. Rol over de aanrecht tot de schaal barst en pel de eieren, dit gaat dan heel makkelijk. Snij de ui  in fijne kleine snippers. Stamp de eieren met een stamper tot grove blokjes. Doe in een schaalt en strooi er flink wat de kerriepoeder op. Doe er vervolgens een snufje chilipoeder en wat peper op, plus de  kruiden. Roer het geheel door elkaar en doe er de mayonaise bij. Even goed roeren en rustig kijken of er wat meer bij moet tot je een mooi glad geheel krijgt. Strooi tot slot wat basilicum  of bieslook over de eiersalade voor de versiering.

Lekker op toast, saladecups en stokbrood en natuurlijk ook heerlijk als gewoon broodbeleg of op een broodje.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s