Bartjes tonijnsalade met komkommer

P1310233

Ingrediënten voor 4 personen :

1 Komkommer

1 ui (rode)

1 blikje tonijn (cà 150 gram uitgelekt gewicht)

1 eetlepel ketjap

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel tomatenketchup

1 theelepel sambal

gehakte bieslook (chinese)

Bereidingswijze :

Laat de tonijn uitlekken. Tip van Bartje: Trek het blikje tonijn open. Plaats het dekseltjes terug op het blikje, draai het ondersteboven en druk het dekseltje stevig aan met je duimen, zo pers je heel gemakkelijk alle vocht uit de tonijn. Doe de tonijn in een schaal, maak een beetje los met een vork.

Was de komkommer en snijdt deze in plakjes. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Haal 1 bolletje gember uit het vocht en snij zeer fijn, doe het bij de tonijn. Roer er nu de ui, ketjap, mayonaise, tomatenketchup en sambal door.

Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes komkommer en garneer met bieslook. Leg de plakjes op een schaal.

Tip van Bartje:

Geen liefhebber van komkommer serveer de tonijnsalade dan in saladecups of op stokbrood wat ook heel erg lekker is.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s