Bartjes kerriesaus (2)

Kerriesaus

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 35 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerrie (marsala)
  • 1 theel. kurkuma
  • 35 gram bloem
  • 5 deciliter (runder)bouillon
  • 1-2 eetlepels (koffie) room
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pan en fruit hierin ui, kurkuma en kerrie tot de ui glazig ziet.

Roer de bloem erdoor en schenk een deel van de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.

Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg van het vuur af al roerend de room aan de saus toe. Breng de kerriesaus op smaak met zout en peper.

Lekker bij bloemkool, prei of courgette, rijst of pasta of met vis, of Bartjes Hollandse rookworst schotel (zie bij Ovenschotels)

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s