Bartjes Stoofpot:Procureurlapjes in rode wijn jus

Bartjes stoofpotje procureurlapje.jpg

Deze keer een vrij simpel maar erg lekker  stoofpotje. Procureurlapjes in rode wijn jus. Veel lekkerder dan de lapjes gewoon bakken en je hebt meteen ook een lekkere jus.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 procureurlapjes à 200 gram.
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl water
  • 1 bouillonblokje(runds)
  • 1 eetl. bloem
  • zout, peper
  • olie en/of boter om in te bakken

Bereidingswijze:

Verwarm de olie of boter in een braadpan en laat goed warm worden. Bak de procureurlapjes aan beiden mooi van kleur en kruid ze met peper en zout. Haal daarna het vlees uit de pan en bak de uien en knoflook aan in het bakvet van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra boter en/of olie toe. Strooi de bloem over de uien en laat even garen. Warm ondertussen de wijn en het water met daarin het bouillonblokje op. Giet dit na enkele minuten bij het uien-bloem mengsel onder goed roeren. Doe na een paar minuten de rest van de ingrediënten in de pan en laat dit 2-3 minuten pruttelen. Doe als laatste de procureurlapjes erbij. Laat de procureurlapjes ongeveer een uurtje rustig stoven op heel laag vuur (gebruik een sudderplaatje) of  op 120°C in de oven.

Tip van Bartje:

Je kan de procureurlapjes eventueel vervangen door schouder- of ribkarbonades van circa 200 gram. Je kan de lapjes natuurlijk ook gewoon bakken naar wens en de saus apart maken. Lekker met rode kool met ananas (zie bijgerechten) en gekookte aarappels

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com.nl

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s