Bartjes Dadar Sambal – Oftewel een lekker pittig Omeletje

Bartjes Pittig omeletje

Heerlijk omeletje, lekker vol van smaak. Heerlijk op een broodje of bij de nasi/bami.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 eieren

2 theel. sambal (of meer naar smaak)

Zoutarm bouillonpoeder (of zout) snufje peper,

1 el boter/olie

1 zakje (250gr) Champignons roerbakgroenten (wat fijner gesneden)

1 eetl. oestersaus

Eventueel wat (chinese) bieslook en lavas fijn gesnipperd

Bereidingswijze:

Begin met het klutsen van de eieren in een ruime schaal. Roer ze goed los en voeg dan het bouillonpoeder, peper, sambal en oestersaus toe. Roer alles goed door. Voeg nu de wat fijner gesneden mix van de roerbakgroenten toe, en roer deze goed door het ei-mengsel zodat het een egaal mengsel wordt. Doe de boter/olie in de pan en voeg het ei-groentenmengsel toe. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan en laat het ei-mengsel stollen op een laag vuurtje ca:20 minuten. Draai als het mengsel stevig genoeg is eventueel de omelet 1 x om met behulp van een groot bord of schaal. Doe terug in de pan en laat nog 5 minuten nagaren..

Tip van Bartje: voor zo’n mooie dikke omelet als op de foto gebruik je een hapjes- of koekenpan van 24 cm, voor een dunnere neem je een pan van 28 cm of je verdeel het ei-mengsel over 2 kommen. En bak 2 omeletten. Voeg eventueel meer sambal toe voor extra pit. Met 1 theel. sambal heb je gewoon een heerlijke omelet maar vervalt het woordje pittig. Geef er wat rauwkost of salade bij. Ook lekker met bami of nasi. Snij of scheur het dan in stukjes.

(bron:Bartjes receptenwordpress.com/tantelenny)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s