Bartjes Broodje Pulled Chicken in lekker pikante saus

Bartjes broodje kipdraadjes vlees Heerlijk smulbroodje met een lekker frisse salade uiteraard met Bartjes Aziatische dressing.

Benodigdheden voor 4 personen:
500 gr. kipfilet, kipdijenvlees of kippenbouten 1 kippenbouillonblokje 50 gr. boter 3 uien 2 tenen knoflook 250 gr. champignons 1 paprika ½ bosje lente-uitjes 1 doosje ajam paniki (of maak deze zelf) 1 eetl. maïzena beetje water
1 x recept Bartjes Aziatische salade.

Voorbereiding:
Zet 5 dl water op en breng aan de kook, voeg het (zoutarm) bouillonblokje toe en laat even door koken. Maak de kip schoon en voeg deze toe bij de bouillon, laat 45 minuten garen, gebruik je kippenbillen kies dan voor een uurtje, snij de uien in hele ringen en snij ze in tot op het hart van de ui, zodat je lange sliertjes ui krijgt. plet de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij deze in kwart stukjes. De paprika in dunnen reepjes snijden.

Bereidingswijze:
Haal de kip uit de bouillon (bewaar de bouillon) en trek deze met behulp van 2 vorken in fijne draadjes, verwijder nog eventuele vetresten en bewaar de bouillon. Verhit de helft van de boter in een braadpan en voeg de uien toe. Bak deze samen met de knoflook zachtjes aan. Haal uit de pan en voeg nu de andere helft van de boter toe in de pan en bak nu de champignons even flink aan, voeg de paprikablokjes toe en schep de (zelfgemaakte) boemboe erbij.
Eventjes meebakken, en voeg dan 2,5 dl van de kippenbouillon toe., (proef de saus, voor mensen die de saus te pittig vinden los dan 1 eetl. maïzena op in 3 eetl. koud water in een schaaltje, roer goed door elkaar tot de maïzena helemaal opgelost en vloeibaar is. Doe het maïzena mengsel bij de saus, laat dit even indikken en verdun de saus eventueel met de rest van de bouillon of doe er wat water bij waardoor de saus minder pittig word) voeg als laatste de draadjes kip, en de uiensliertjes met knoflook erbij en laat alles een paar minuten goed doorwarmen. Voeg dan nog de fijngesnipperde lente-uitjes toe en warm nog 1 minuutje door.

Tip van Bartje
Ook lekker met bami, rijst of nasi, Voeg eventueel een scheutje ketjap, gembersiroop en rijstvinagair bij en voeg 2 in ringetjes gesneden lente-ui toe. Dan is het wat minder pittig.
(bron:Bartjesrecepten)`

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s