Bartjes Tortilla met Champignons en un lekker eike

Bartjes tortilla's

Heerlijk makkelijk gerechtje wat bij ons toch wel regelmatig voorbij komt. 

Benodigdheden voor 2 personen:

Olijfolie / 2 tortilla’s / 1 bakje spekblokjes / 1 gesnipperde ui / 3 lente-uitjes, fijngesneden / 1 kleine rode peper, fijngehakt / 250 gram champignons, in plakjes / 1 geplet teentje knoflook / 2 eieren / Provencaalse of saladekruiden, eventueel- paddenstoelenkruiden, (Zout) armbouillonpoeder / peper / 40 gram geraspte kaas 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf beide zijden van de tortilla’s licht in met olijfolie. Doe de tortilla’s één voor één in de pan en bak ze 1 minuut per kant. Leg ze naast elkaar op een bakblik. Bak de spekblokjes in dezelfde koekenpan al roerend in drie minuten licht goudbruin. Voeg dan de uisnippers en champignons toe en bak 4 minuten. Voeg als laatste de geplette knoflook, de spaanse peper en de lente-ui toe. Maak alles op smaak met de genoemde smaakmakers. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de tortilla’s. Verhit wat boter in de koekenpan en bak de eieren naar wens. Leg ze boven op de tortilla’s. Bestrooi met peper, zout en de geraspte kaas. Plaats het bakblik in de oven en verwarm de tortilla’s 5 minuten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s