Oven asperges met kaas-ham saus, aardappeltjes uit de oven plus nog een heerlijke mini schweinehaxe, kan niet op.

Bartjes asperschoteltje met ham              IMG_2518

Heerlijk schoteltje met Asperges. en een lekkere stevige kaassaus, mocht je geen liefhebber zijn van blauwader kaas, vervang deze dan door geraspte jong belegen kaas.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 pond asperges

1 verpakking mini schweinehaxe (lidl)

8 niet te grote aardappels gehalveerd

1 pakje Danablue blauwaderkaas 50+ (135 gr) (jumbo) in blokjes gesneden

1 flesje of pakje kookroom

30 gr boter

30 gr bloem

2½ dl groentenbouillon

50 gram gekookte ham fijn gesnipperd

1 zeer fijngesnipperde rode ui

scheutje worcestersaus

Nootmuskaat / (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller. Breek de onderste stukjes eraf. Kook de asperges 10 minuten in ruim kokend water voeg eventueel wat (zout) armbouillonpoeder toe. Schep uit de pan en laat goed uitlekken, maak ondertussen de saus.

Bak de gesnipperde ui mooi glazig in de boter, voeg daarna de bloem toe en laat deze enkele minuten mee garen. Voeg dan onder goed roeren de groentenbouillon toe en daarna de kookroom. Voeg dan 100 gr van de kaas toe, snij deze eerst in kleine blokjes zodat ze sneller oplossen. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder, scheutje worcestersaus, versgemalen peper en eventueel wat nootmuskaat. Leg de asperges in een passende ovenschaal en giet de kaas-hamsaus erover heen. Bestrooi met de hamsnippers en de rest van de kaas. Zet voor ca: 25 minuten in de oven doe eventueel de laatste minuten de grill nog even mee aan. Ganeer de asperges met wat versgesneden bieslook of peterselie, Maak de schweinehax klaar volgens de bereiding op de verpakking zet langs de asperges ook voor 25 minuten. Het recept voor de ovenaardappeltjes vind je terug in de rubriek bijgerechten.

Tip van Bartje:

Kook eventueel 2 eieren hard en laat deze afkoelen. Pel ze en snij in kleine stukjes (mimosa) strooi deze over de asperges als ze uit de oven komen. Vervang de schweinehax eventueel door plakken beenham die je even warm maakt of een klein beenhammetje wat je mee laat garen in de oven. Vervang de blauwader kaas eventueel door geraspte jong belegen kaas, dan wordt de kaassaus veel minder sterk van smaak,

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s