Bartjes voorjaars stamppotje met spekjes en kaas

Bartjes voorjaars stamppotje met spekjes en kaas

Lekker makkelijk en smakelijk stamppotje,

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram kruimige aardappels
500 gram ijsbergsla
100 gram jonge kaas                                                                                                                        125 gram magere spekblokjes                                                                                                             3 eieren, waarvan 2 gekookt.
1 deciliter melk
klontje boter
(Zout) armbouillonpoeder, nootmuskaat en vers gemalen peper
2 à 3 eetlepels pittige mosterd                                                                                                                                            verse peterselie, basilicum en bieslook naar smaak.

Bereidingswijze:

De aardappels in ca: 25 minuten in ruim water gaar koken.
Maak ondertussen de sla schoon en snij deze fijn.
Snij de kaas en de gekookte eieren in blokjes. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp de aardappels met wat melk, het overige ei en een klontje boter tot een puree. Breng de puree op smaak met (zout) armbouillonpoeder, nootmuskaat en versgemalen peper. Voeg de sla, de verse kruiden, mosterd, kaas en spek en ei toe.

Overal lekker bij.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s