Bartjes Liempdse mini spekpannenkoekjes met kaas

bartjes liempdse spekpannenkoekjes Heerlijke kleine spekpannenkoekjes, leuk om te maken en nog veel leuker om ze op te peuzelen.

Benodigdheden voor 8 à 10 stuks
3 eieren
1½ dl melk
150 gr gezeefde bloem
(zout) armbouillonpoeder
1½ dl. Bier
40 gr gesmolten boter
(Vloeibare) boter
100 gr mooie stroken ontbijtspek
Geraspte kaas

Extra nodig:
Klein pannenkoekpanneke van ca: 15 cm doorsnede

Bereidingswijze:

Laat de boter rustig smelten op een laag vuurtje
Roer een mooi glad beslag van de eieren, melk, bloem, het bier en wat zout of bouillonpoeder, voeg druppelgewijs de vloeibare boter toe en roer alles goed door tot een mooi glad beslag. Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten op een koele plaats.

Zet daarna het panneke op het vuur en doe er wat vloeibare boter in. Bak 3 plakjes ontbijtspek aan weerszijde mooi van kleur en voeg daarna zoveel beslag toe dat de bodem bedekt is, wil je dunne pannenkoekjes /flensjes doe dat een beetje beslag in het pannetje en draai het rond zodra de bodem bedekt is, dan heb je voldoende beslag.

Wil je een iets dikkere pannenkoek doe dan gewoon voldoende beslag in de pan. Laat rustig garen op niet te hoog vuur. draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook nog even mooi van kleur en gaar. Bestrooi met geraspte kaas en laat deze even mee smelten of zet het pannetje even onder een hete ovengrill.

Lekker natuurlijk met wat stroop en poedersuiker.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s