Bartjes Pittige Panini

Bartjes pittige panini 1 Bartjes pittige panini 2

Benodigdheden per persoon:
1 panini
boter
1 kleine gepelde (rode) ui in hele schijfjes gesneden
5 schijfjes komkommer
1 theel. Sambal badjak
2 plakjes gegrild ontbijtspek (vleeswaren)
1 plak pittige kaas (zonder de randjes) in de lengte gehalveerd
Currysaus

Verder nodig:
Contactgrill
bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de grill voor op stand 3. Snij de panini in en klap deze open (bij sommige is dat reeds gebeurd). Smeer de snijvlakken van het broodje in met boter. Smeer op de onderste helft de sambal uit, verdeel deze goed. Leg er nu de komkommerschijfjes op en beleg verder met de plakjes gesneden ui. Leg hier een helft van het plakje kaas op gevolgd door de 2 plakjes gegrild ontbijtspek. Sluit af met de laatste helt van de kaas. Leg er de bovenste helft op. Als het lampje uit is leg dan een vel bakpapier op de half open geklapte contactgrill. Leg het broodje op het bakpapier en sluit de grill, zodat ook de bovenkant van het broodje afgedekt wordt met bakpapier. Laat 5 minuten garen in de contactgrill. Maak pas na 5 minuten het deksel open en schuif voorzichtig het broodje op een bord. Verwijder het bakpapier zet de grill af en laat afkoelen. Zo is schoonmaken van de grill niet nodig en kun je deze na het afkoelen gewoon weer opruimen. Serveer de panini met wat currysaus en eventueel een salade.

Tip van Bartje:
Gebruik voor de boter eventueel Bartjes kruidenboter recept.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s