Bartjes Witlofsalade

IMG_0869Heerlijke (weer eens wat anders) salade en door de yoghurtdressing extra fris.

Benodigdheden voor 4 personen:

2 à 3 struikjes witlof

2 rode uien

1 ½ ons worteltjes

½ bosje lente-uitjes

1 klein preitje

Verse tuinkruiden zoals: Bieslook, peterselie, kervel

(zout)-armbouillonpoeder / peper

Handvol fijngehakte noten.

Dressing:

3eetl. Griekse yochurt

2 eetl. chilisaus

2 eetl. tomatenketchup

2 eetl. gembersiroop 

Bereidingswijze:

Haal de harde witte kern uit de witlof stronkjes en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Snij de witlof in niet te grote reepjes. Was de worteltjes en snij de puntjes en kontjes er af snij ze ook in niet te kleine smalle reepjes. Snij de lente-uitjes en prei in kleine ringetjes en ook de rode ui in halve ringen snijden. Hussel alles door elkaar en voeg naar smaak de verse kruiden toe, breng alles op smaak met (zout)-armbouillonpoeder/peper.

Voor de dressing:

Roer alle ingrediënten door elkaar en schep deze over en door de groente. Bestrooien met de gehakte noten.

Tip van Bartje:

Mocht je geen verse tuinkruiden hebben kun je gedroogde provencaalse of Italiaanse kruiden gebruiken, maar dat is wel iets minder lekker.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s