Bartjes Forelrillette met kerrie

Forelrillette 1

Heerlijk hapje voor op toast of stokbrood, of in een saladecup enz..

Ingrediënten

  • 250 gram gerookte forelfilet
  • 1 bekertje crème frâiche (125 milliliter)
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 2 eetlepels gesnipperd bieslook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Beetje kurkuma
  • 1 theelepel mierikswortelroom (uit potje)
  • Toast
  • (Zout) armbouillonpoeder/peper
  • worcestersaus (scheutje)

Bereidingswijze

Controleer even goed of alle graatjes uit de gerookte forelfilet zijn verwijderd, de zeer fijne graatjes kunnen eventueel blijven zitten. Prak dan de forelfilet grof samen met de crème fraiche, de mayonaise, bieslook, het kerriepoeder en de kurkuma, mierikswortel, scheutje worcestersaus en de dille. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder en peper, en eventueel met nog wat meer van de kruiden. Voeg de bieslook op het laatst toe, als versiering.

Lekker op toast.

Tip van Bartje:

Ook lekker als gevulde tomaatjes.

forelrillette 2

Snij dan een potje mini-tomaatjes overlangs door en haal het vrucht-vlees eruit, spoel even schoon met koud water en laat uitlekken op wat keukenpapier. Vul ze met het vismengsel en leg ze op een mooi schaaltje.

Kan eventueel ook met stukjes bleekselderij, die kun je ook mooi opvullen.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s