Bartjes Verse Jus

Bartjes verse Jus.jpg

Benodigdheden:

100 ml kippenbouillon
10 g ui, fijn gesnipperd
flinke mespunt tomatenpuree,
gemalen laurierbladpoeder
klein beetje bloem

Bereidingswijze

Doe de fijngesnipperde ui bij braad of bakvet en als het glazig word, voeg je de bloem erbij en bak even aan tot gaar. Voeg nu tomatenpuree erbij en laat het voor zo een minuut aanfruiten om te ontzuren. Versterk smaak met laurierblad, (zout) armbouillonpoeder en peper en doe de bouillon erbij. Maak aanbaksels in pan los met houten lepel en maak met garde een egale massa ervan. Laat even koken tot een gebonden jus ontstaat. Zeef de jus en serveer apart. 

Tip voor de saus:

Kan ook met een eetlepel tomatenketchup en gedroogde selderijblaadjes.

Lekker bij gehaktballetjes of alle soorten vlees.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s