Bartjes zalm op Oosterse wijze

Bartjes oosterse zalmHeerlijke manier om een stukje zalm eens op een andere manier klaar te maken. Super lekker, dus gewoon eens proberen.

Benodigdheden voor 4 personen:

(zonnenbloem)olie

4 zalmfilets a 100 g

4 eetl. ketjap manis

4 eetl. tomatenketchup

4 eetl. water

1 theel. sesamolie

2 el sesamzaadjes

zout / versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog en bak circa 3 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Roer de tomatenketchup samen met de ketjap manis en het water goed door in een apart pannetje, breng aan de kook en voeg ook de sesamolie en de zaadjes toe, voeg bij de zalm in de pan. Hou de pan nu in beweging en lepel constant de saus over de zalm gedurende 2 minuten.

Lekker met Bartjes gebakken rijst. (zie rubriek bijgerechten)

 

(bron:Bartjesreceptenblogwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s