Bartjes Tapas salade

IMG_8774

Benodigdheden voor 2 à 3 personen:

1x verpakking Spaanse tapas vleeswaren. (of verschillende Spaans getinte vleeswaren)

1 krop ijsbergsla

1 komkommer

1 bakje kersttomaatjes

1x Bartjes Aziatische saladedressing (zie rubriek sauzen)

1 theel. sambal (naar keuze) per geroosterde boterham

Gedroogde uitjes of geroosterde sesamzaadjes.

Geroosterd brood

Bereidingswijze:

Haal het tapas vlees optijd uit de koelkast. Meestal zijn het 2 heerlijke soorten ham en 1 rijtje chorizoworst. Haal er uit wat je denkt nodig te hebben en snij de ham en de worst in niet te kleine stukken. Snij de sla fijn, de komkommer in plakjes en reepjes en de tomaatjes in plakjes. Rooster wat boterhammen mooi bruin en krokant, besmeer elke boterham met 1 theel. sambal. Leg daar plakjes komkommer boven op plus wat schijfjes tomaat. Leg er dan ruim sla op. Verdeel de rest van de sla langs het brood en verdeel daar de reepjes komkommer op en de rest van de tomaatjes, besprenkel alles met ruim wat van de Aziatische dressing. Schik het vlees op en tussen de sla en bestrooi met de krokant gebakken uitjes en/of sesamzaadjes.

Tip van Bartje:Voeg eventueel verse kruiden toe zoals: Koriander, (chinese) bieslook, peterselie, kervel enz….

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s