Bartjes kip/groenteschotel

Super lekkere en gezonde kipschotel

Benodigdheden voor 4 personen:

1 doosje kiphaasjes (400gr.) of 2 kipfilets à 200 gram                                        

+ Kipkruiden naar smaak                                                                                      

2 kleine courgettes of 1 grote                                                                                     

250 gr. champignons                                                                                                          

1 ui / 2 teentjes knoflook                                                                                                              

1 blik tomatenblokjes                                                                                                         

3 verse tomaten of eventueel gedroogde.                                                                                                     

verse basilicum of/en chinese bieslook en peterselie                                                  

Italiaanse gedroogde kruiden                                                                                             

1 eetlepel balsamico-azijn                                                                                                       

Tabasco en wat chilisnippers naar smaak (eventueel wat sambal)                                 Worchestersaus                                                                                                         

Versgemalen peper                                                                                            

(zout) armbouillonpoeder

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten in blokjes of kleine stukjes. Zet ze even apart. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in vieren. Verhit een klein beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip om en om goudbruin. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, een mooi kleurtje krijgen is voldoende. Breng de kip vervolgens rijkelijk op smaak met peper en (zout) armbouillonpoeder en zet apart. Verhit opnieuw een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren. Voeg hierna de rest van de groenten toe en bak dit zo’n vijf minuten door tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg hierna de tomatenblokjes toe, samen met Italiaanse kruiden en peper en (zout) armbouillonpoeder, de azijn, tabasco, chilisnipper/sambal naar smaak . Schep het geheel even goed om en leg de kipfilets terug in de pan. Bedek ze een beetje met de tomatensaus. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de verse basilicum naar smaak toe. Laat de deksel van de pan, draai het vuur laag en laat de saus een minuut of twintig zachtjes door koken tot de kip gaar is en de saus dikker begint te worden. Werk eventueel af met nog wat verse blaadjes basilicum.

Tip van bartje: kan ook met vis, varkenshaas of gehaktballetjes.

Eet er bij wat je zelf lekker vind. Past overal bij.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s