Bartjes Thaise komkommer/wortelsalade

Lekker bij Thaise gerechten en bbq.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 theel. Sesamolie

1 theel. vissaus

40 gr = 4 eetl. rijstazijn

10 gram suiker = 1 glad afgestreken eetl.

1 rode ui, fijn gesnipperd

1 rood Spaans pepertje, zonder zaad en zeer fijngehakt

Hand je vol ongezouten cashewnoten, licht geroosterd en grof gehakt ½ winterwortel, geschild en in dunne reepjes gesneden

1 komkommer, ongeschild, zonder zaad, in kleine blokjes

2 lente-uitjes in ringetjes gesneden, groen apart houden

Koriander naar smaak, grof gesneden

Bereidingswijze :

Doe de azijn en suiker in een kleine steelpan. Breng dat aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en voeg dan het Spaans pepertje, de vissaus, wat koriander+steeltjes en de sesamolie erdoor heen.

Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan licht van kleur, laat afkoelen en hak ze grof.

Snij alle groente zoals aangegeven staat en doe deze in een ruime kom. Hussel er de afgekoelde dressing goed door. Schik voor het opdienen alles op een mooie schaal. (hou teveel aan dressing gewoon achter) Bestrooi met het groen van de lente-uitjes, de cashewnoten en tot slot nog wat verse koriander.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s